joi, septembrie 04, 2008

A mai murit un om in judet!


Duminica trecuta am fost la Rediu sa ma intalnesc cu o parte dintre locuitorii comunei, pentru a mai afla cate ceva despre chestiunile urgente ce trebuie rezolvate acolo.

Din pacate, evenimentul a fost umbrit de un accident nefericit: un tanar teribilist vrand sa demonstreze altora ca este in stare sa treaca lacul inot, s-a inecat. Dupa circa 1 ora si jumatate de cautari efectuate de catre un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, incercarile disperate de resuscitare a celor de la SMURD au esuat.

Asemenea accidente se intampla, din pacate frecvent in Romania si particularizand in Judetul Iasi. Cauzele sunt multiple: supravegherea insuficienta sau inexistenta din partea parintilor, lipsa educatiei, lipsa locurilor de petrecere a timpului liber in mediul rural in mod special, anturajul, consumul de alcool (chiar si de catre minori), ineficienta pazei lacurilor, neaplicarea legii de catre cei in masura sa o faca in conditiile in care in mod normal, scaldatul este interzis, etc.

Voi incerca sa aflu zilele urmatoare, in ce masura autoritatile competente verifica periodic respectarea normelor in jurul lacurilor din judet si care sunt masurile de prevenire a accidentelor, eventual solutiile acolo unde se stie ca exista un grad ridicat de repetare.
Pana atunci, va pun la dispozitie cateva imagini facute de catre colegul meu Stefan Chiriac, surprinse pe malul apei.


Niciun comentariu: