Despre perioada traita de romani in comunism pana in 1989, am mai discutat si ne vom aduce aminte foarte multi ani de-acum inainte, unii dintre noi, doar unii pentru ca ceilalti uita sau vor sa uite sau au interesul sa se uite.
Drept dovada este proaspata decizie prin care Dosarul privind crimele si abuzurile Securitatii, in care au fost reclamati 67 de activisti ai Partidului Comunist Roman, psihiatri si angajati ai Securitatii, Militiei si Procuraturii, a fost inchis in urma cu cateva zile, de catre Parchetul instantei supreme, care a explicat faptul ca a intervenit prescriptia faptelor. Constatarea a fost corecta juridic, dupa cei 19 ani trecuti de la evenimentele din decembrie '89.
Una dintre problemele este faptul ca nici macar o reparatie morala nu se poate face victimelor comunismului si familiilor acestora, dupa ce in mod voit fosta Securitate a lucrat in toti acesti ani pentru protejarea fostilor securisti prin tergiversarea nepermisa a judecarii acestei cauze.
Intre timp, generatiile s-au schimbat, dupa 1989 s-au nascut milioane de romani, dintre care unii, pe 30 noiembrie 2008, au sansa sa voteze uninominal pentru schimbarea clasei politice, schimbare pe care din pacate, dupa parerea mea, este foarte posibil sa nu o produca, nestiind cum a fost in Romania in comunism, neavand termen de comparatie, nebeneficiind de descrieri obiective, neinteresandu-i, generatia tanara, nascandu-se practic intr-o alta lume, liber.
Despre marele castig al "revolutiei" si speranta ca exista totusi niste tineri care pot produce schimbarea in bine in Romania, vorbeste si Adrian CIOFLANCA (jurnalist, cercetator stiintific) intr-un articol publicat in Ziarul de Iasi in 4 ian 2008 si pe blogul sau in 5 ian 2008, articol intitulat "NASCUT LIBER".
Cititi articolul complet accesand link-ul de mai jos:
.
.
Un comentariu:
Vad ca ati activat moderarea comentariilor.De ce?
Trimiteți un comentariu