miercuri, august 27, 2008

Comunicat TNL Iasi


Tineretul National Liberal Iasi va participa in perioada 27 – 31 august 2008 la Costineşti, la cea de a 6-a ediţie a Şcoalii de Vară a Tineretului Naţional Liberal. La acest eveniment vor participa Marius DORIN (vicepresedinte TNL Iasi), Raluca VARTIC (membru al Biroului Politic Teritorial al TNL Iasi) precum si aproximativ 170 de tineri din rândurile TNL Romania şi invitaţi, reprezentanţi ai clasei politice româneşti, societăţii civile şi media.

Seminariile vor avea ca teme centrale programele politice ale PNL şi activitatea parlamentară a PNL, precum şi abordarea administraţiei publice locale liberale sau activitatea PNL în Parlamentul European. De asemenea sistemul uninominal şi organizarea alegerilor parlamentare vor fi în centrul discuţiilor.

„Suntem absolut convinsi ca dupa parcurgerea cursurilor acestei scoli, vom gasi, impreuna cu tinerii consilieri judeteni liberali rezolvari eficiente la multe din problemele pe care ceilalti tineri din Judetul Iasi le au, probleme pe care pana la noi, nici unul dintre alesii locali de la revolutie si pana astazi, nu s-a aplecat sa le rezolve”, a declarat Marius DORIN.

Printre invitaţii Şcolii de Vară a TNL se vor afla, alături de preşedintele PNL, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, miniştrii şi liderii liberali Cristian Adomniţei, Cristian David, Adrian Iorgulescu, Eugen Nicolăescu, Varujan Vosganian, Dan Motreanu, Bogdan Olteanu, Crin Antonescu, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Teodor Atanasiu, precum şi lideri ai societăţii civile precum dnii. Cristian Pârvulescu şi Liviu Mihaiu. Vor fi invitaţi de asemenea o serie de pesronalităţi din partea UDMR precum dl. Iuliu Winkler sau Kovacs Peter. Seminariile vor fi moderate de către candidaţii TNL la viitoarele alegeri parlamentare. De asemenea candidaţii TNL vor participa la cursuri de specializare susţinute de experţi din Olanda.
27 august 2007 Biroul de presă TNL Iasi



3 comentarii:

AV spunea...

Draga Catalin,
probabil ai citit si tu articolul de ieri din Ziarul de Iasi despre Autogara, sau mai bine zis despre lipsa acesteia.

Am vazut acolo ca toate partidele, deci inclusiv PNL, propune solutii. Hai sa iti demonstrez eu, desi cred ca stii foarte bine, cum se propun solutiile la PNL Iasi.

Pentru inceput, am sa iti aduc aminte ca, pe vremuri, exista o lista de discutii a membrilor, pe care se prezentau diverse activitati ale organizatiei si, foarte rar, se mai discutau probleme concrete. Acea lista a fost inchisa, cu promisiunea (domnului Danga) de a se deschide o alta, in urma plecarii multor membri la PDL (cel putin, asa declara la momentul respectiv, domnul mentionat mai sus). Am cerut si eu sa fiu inscris pe noua lista, dar probabil s-a considerat ca nu merit nici macar un raspuns de respingere (asta daca s-a mai facut vreodata o lista, ceea ce ma indoiesc, activitatea filialei fiind, dupa cum se vede in presa, alta decit discutarea unor proiecte pentru ieseni).

Sa revenim la Autogara si la modalitatea cum se iau in considerare in PNL problemele iesenilor.

La 10 mai 2006, scriam un email lung pe pnl_iasi_ag@yahoogroups.com cu trei proiecte care ar fi putut fi discutate pentru a arata, totusi, ieseanului, ca PNL se gindeste la el. intre altele, scriam atunci: "...iar depoul de la gara ar putea primi o utilizare mai propice zonei centrale in care se gaseste (spre exemplu, autogara, ca tot ne dorim una aproape de gara, ca in orice oras civilizat)."

Singurul raspuns pe care l-am primit pentru cele trei proiecte a fost de la tine, Catalin, si suna exact asa:

"Salut din nou Augustin!

Intereseante cele 3 subiecte.

Mai lasa-ma te rog inca 2-3 zile (sper eu) si te voi contacta din nou pentru a vedea in ce masura reusim sa abordam mai concret macar una dintre aceste probleme.

Te salut din nou si iti doresc un weekend minunat!

Catalin Tudosa"

Te las acum sa decizi, singur, cum se numeste atitudinea asta. Sa nu crezi cumva ca imi revendic eu paternitatea vreunui proiect. Ceea ce spun aici este ca, daca cumva ati pus pe hirtie asa ceva inaintea mea, deci inainte de luna mai 2006, inseamna ca aveti nevoie de cel putin doi ani si jumatate ca o astfel de idee sa "transpire" in ziar ca venind, intre altele, din partea PNL. Deci intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo justificare pentru care va miscati atit de incet? Totusi sinteti la guvernare, alaturi de PSD, care conduce Iasul. Deci pirghii sint. In ritmul asta, cu liberalii la guvernare (eu presupun ca am fost exclus din partid pentru neplata cotizatiei, fiind plecat din tara de vreo 5 ani), in cit timp crezi ca se poate face o autogara la Iasi? Ca sa nu mai vorbesc de aeroport, sosea de centura, autostrada si alte vise frumoase.

Multumesc pentru atentie.
Cu bine,
Augustin Varnav

TUDOSA Vasile Catalin spunea...

Augustin, te salut din nou si ma bucur foarte tare ca oameni ca tine sunt interesati de soarta orasului (judetului), cu atat mai mult cu cat distanta face sa-ti fie aproape imposibila orice fel de implicare concreta, chiar daca de multe ori ti-ai dori-o.

Din punctul de vedere al comunicarii in partid, te asigur ca aceasta exista in mai multe forme, una dintre ele fiind si cu ajutorul grupurilor de discutii. Exista mai multe grupuri de discutii in PNL Iasi, la nivelul diverselor birouri de conducere (tineret, studenti, etc) si in plus fata de ce era odata pnl_iasi_ag, acum exista alt grup. As vrea sa stii ca il rugasem si eu pe Marius sa te introduca pe noul grup, ulterior neverificand daca s-a si intamplat. Voi face din nou acest demers si cred ca se va rezolva.

Filiala PNL Iasi are o dinamica foarte interesanta, te asigur, pe care voi incerca sa o reliefez cat se poate de bine in urmatoarea saptamana, chiar pe blog. Voi incerca sa adun intr-un articol amplu, toate realizarile liberalilor ieseni din ultimii ani, dupa care vom putea discuta foarte multe chestiuni legate de suficienta, despre incapacitatea de a promova rezolvarea acestor lucruri benefice pentru Iasi si despre rolul presei sau chiar recunoasterea meritelor, comparativ cu actiunile celorlale partide din Iasi, de la Revolutie si pana acum.

Am si acum mesajul tau si chiar voi reveni, sa discutam daca mai vrei cele 3 chestiuni, avand in vedere ca intre timp toate s-au mai asezat (din punctul meu de vedere) si asa cum bine spuneai, acum exista intr-adevar niste parghii pe care le avem la indemana.

Chestiunea cu autogara a fost mai complexa si a tinut in mod evident de vointa si potenta politica a PSD Iasi si in mod special a primarului care a facut sau mai bine zis nu a facut nimic in aceasta privita.

Promit ca voi reveni la subiect, cand imi va fi ceva mai usor sa scriu, chestiune care se va intampla probabil peste vreo 2 zile, avand in vedere ca duminica toata ziua voi fi plecat in judet toata ziua, unde ma voi intani cu cetateni ai comunelor Holboca, Erbiceni si Rediu.

Iti doresc numai bine si te rog sa ma atentionezi de fiecare data cand vei sesiza ca din punctul tau de vedere am gresit in vreun fel.

Multumesc.

AV spunea...

Multumesc pentru raspuns. Astept cu nerabdare discutiile promise. Esti foarte diplomat, calitate destul de rara la politicienii romani, in special la cei vizibili in media. Eu nu (mai) sint, stiu ce si cum se poate si vreau sa vad rezultate. Este foarte frustrant sa fii departe (pentru binele tau) si sa vrei rezultate "acasa" (pentru binele altora), sa stii ca se poate pentru ca ai vazut "acolo", dar acestea sa intirzie nepermis de mult. Sa stii ca disponibilitatea mea de a lucra pe proiecte ramine intacta, trebuie doar ca cineva sa vrea sa exploateze aceasta resursa gratuita. Dupa cum poti vedea din profilul meu sau din citeva cautari pe internet, iti dai usor seama ca nu caut nici functii in partid sau in alta parte. Vreau sa vad Iasul mai sus decit este si nimic mai mult.
Cu bine,
Augustin