joi, septembrie 18, 2008

Renate WEBER se implica activ !!!



Buna ziua,

va informam ca Renate Weber, europarlamentar PNL (ALDE), se va afla - inperioada 18-20 septembrie - in Italia, la Roma, in cadrul unei vizite organizate de Comisia LIBE (Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne) a Parlamentului European.
Delegatia LIBE, compusa din 19 europarlamentari, inclusiv presedintele Gerard Deprez, a primit - din partea colegilor de comisie - mandatul de a evalua, in mod direct, situatia in taberele de nomazi, subiect al unor recente masuri de urgenta adoptate de Guvernul Italiei. Unele dintre problemele ridicate de Parlamentul European in Rezolutia adoptata la 10 iulie 2008 sunt, in mod special, relevante pentru ComisiaLIBE:- riscul discriminarii directe sau indirecte, ce poate aparea ca urmare a recensamantului efectuat, ca masura de securitate publica, asupra unor categorii de persoane precum "nomazii"- protectia drepturilor minorilor- expulzarea unor cetateni UE in baza unor motivatii care nu se conformeaza legilor europene si, in special, Directivei 38/2004.
"Sper ca vizita va lamuri acele aspecte ale legislatiei italiene asupra carora am atras atentia de multa vreme, anume restrangerea libertatii demiscare a cetatenilor europeni in Italia si discriminarea pe baza de rasa si cetatenie. Asteptam cu interes intalnirile oficiale si sper sa avem acces inclusiv la informatiile pe care Guvernul italian le-a trimis Comisiei Europene. In acelasi timp, e foarte important ca vom putea discuta cu ONG-uri locale care au monitorizat procesul de amprentare pana acum", a declarat Renate Weber, in avanpremiera vizitei.
In dupa-amiaza zilei de joi, 19 septembrie, parlamentarii europeni au programate intalniri cu reprezentanti ai Senatului si Camerei Deputatilor de la Roma, dar si cu organizatii precum UNICEF, Crucea Rosie, Opera Nomadi, Amnesty International etc. Vineri dimineata, reprezentantii Comisiei LIBE vor sta de vorba cu ministrul de interne, dl. Roberto Maroni, iar apoi vor avea o intalnirecomuna cu primarul Romei, dl. Gianni Alemanno; primarul orasului Napoli, d-na Rosa Russo Iervolino si, respectiv, primarul orasului Milano, d-na Letizia Brichetto-Arnaboldi Moratti. Dupa-amiaza de vineri este rezervata vizitarii unor tabere de nomazi: Camping River, Campo Salone si Casilino 900.
Vineri, la ora 19.00, este programata o conferinta de presa. Jurnalistii interesati sunt rugati sa contacteze Biroul nostru de Presa in cursulzilei de joi pentru detalii privind locul desfasurarii conferintei. De asemenea, pentru orice alte informatii suplimentare, va stam ladispozitie.
Biroul de Presa Renate Weber
tel. 004723.35.35.24

Un comentariu:

Leonard Relea spunea...

Iata ce se poate intampla in acest oras. Oare cine poate lua masuri? http://coliviacupapagali.blogspot.com/2008/10/angajatii-de-la-vega-isi-bat-joc-de.html