vineri, septembrie 04, 2009

TNL cere Premierului Emil Boc să se răzgândească în privinţa Legilor Educaţiei

.
Tineretul Naţional Liberal îşi manifestă îngrijorarea acută faţă de decizia premierului Emil Boc de a începe procedurile pentru adopatarea răspunderii Guvernului pe Legile Educaţiei. Studenţii liberali, ca orice alţi studenţi sau elevi din România, sunt direct afectaţi de haosul din învăţământ, motiv pentru care cerem Guvernului ca cel puţin acum, în al 12-lea ceas, să renunţe la procedurile de asumare a răspunderii şi să supună acest pachet de legi unor dezbateri serioase parlamentare, dezbateri la care să participe şi specialişti. De altfel, şi rectorii celor mai importante Universităţi din ţară sunt de părere că adoptarea Legilor Educaţiei prin asumarea răspunderii guvernamentale este absurdă.
.
Legile Educaţiei trebuie să corespundă, tehnic, vremurilor contemporane, dar şi realităţilor europene, iar în egală măsură trebuie să fie agreat de elevi, studenţi, sindicate şi amendat de profesori acolo unde este cazul. In plus, considerăm că avem nevoie de un pachet de legi care să nu se mai schimbe de la an la an; învăţământul trebuie să fie un domeniu stabil, cu reguli stabile, nu cu schimbări anuale, în funcţie de ideile fiecărui om care ocupă temporar postul de ministru al Educaţiei.
.
Pentru TNL, Educaţia este o prioritate naţională, nu doar la nivel declarativ. “Învăţământul românesc are nevoie de un cadru adecvat în care să se dezvolte şi care să permită resurselor umane şi financiare să-şi găsească o cale axată pe principiile şi normele democratice şi europene”
.
Considerăm că bâlbâielile actualei coaliţii referitor la pachetul de legi privind Eduaţia – dovezi, de altfel, ale incompetenţei celor care ne guvernează - sunt rezultatul trist al luptei politice, atât PD-L (prin comisia Miclea) cât şi PSD (prin ministrul Ecaterina Andronescu) dorind să-şi asume, pe nedrept, titlul de reformator al învăţământului românesc.
.
În acestă luptă politică interesele celor din învăţământ, dar mai ales ale elevilor şi studenţilor, nu sunt luate în considerare de nimeni. Cerem, pe această cale, să se termine cu tergiversările politicianiste, astfel încât o propunere de pachet legislativ să fie cât mai curând transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare, iar rezultatul final să fie o lege serioasă, coerentă şi adaptată, pentru un învăţământ modern şi eficient.
.
02.09.2009
.

Niciun comentariu: