vineri, iulie 31, 2009

"Prima casa" un program electoral esuat

.
Tinerii care au crezut in acest program prin care ar fi cumparat o casa cu garantie de la stat sunt nevoiti sa renunte sau in cel mai bun caz, sa astepte.
.
Programul „Prima Casa” in forma actuala este ineficient si lipsit de orice perspectiva. Acest program in acest moment este blocat din cauza lipsei de viziune si lipsei competentei actualului guvern.
.
Bancile nu mai dau aprobare pe dosarele de credit datorita faptului ca guvernul nu a publicat in Monitorul Oficial modificarile anuntate privind conventia care trebuie incheiata cu Fondul National de Garantare. Totodata aceasta conventie care trebuie sa o semneze bancile cu FNGCIMM, trebuie acceptata si de Comisia Europeana, ceea ce reprezinta un alt pas pentru punerea in practica a programului.
.
Modificarile legislative aduse programului in urma cu o saptamana, (permisiunea in program a dezvoltatorilor imobiliari care au construit locuinte pe credite ipotecare), nu au facut decat sa inregistreze o crestere brusca a preturilor acestor apartamente in numai o saptamana cu 10-15 % (conform companiilor imobiliare).
.
Programul „Prima Casa” in loc sa ajute tinerii si sa stimuleze economia, cum s-ar fi intamplat daca programul ar fi inclus doar locuinte care urmau sa fie construite, duce doar la scumpirea artificiala a imobilelor si la adancirea crizei existente.
.
Tineretul National Liberal considera ca programul „Prima Casa” a fost un proiect electoral menit sa atraga electoratul tanar, dar care a esuat datorita incompetentei actualului guvern si este foarte probabil ca odata cu alegerile prezidentiale, guvernul sa renunte la acest program.
.

Niciun comentariu: