vineri, octombrie 01, 2010

Şcoală Liberală la Memorialul Durerii din Sighet

.

Joi, 30 septembrie a.c., la Sighetu Marmaţiei a avut loc deschiderea Şcolii Politice “I. Gh. Brătianu”. Evenimentul anual, organizat de Tineretul Naţional Liberal, este axat pe analiza istoriei din perioada comunistă şi condamnarea crimelor şi abuzurilor înfăptuite sub regimul totalitar şi se desfăşoară în perioada 30 septembrie – 3 octombrie, bucurându-se de participarea tinerilor din toată ţara.

Sunt aşteptaţi ca lectori, atât personalităţi marcante ale Partidului Naţional Liberal, cât şi istorici care vor analiza atrocităţile comise în celebra închisoare din Maramureş ce a fost transformată într-un muzeu, cunoscut sub denumirea de Memorialul Durerii. Aceasta va fi şi locaţia în care se vor desfăşura cursurile şcolii şcolii politice.

Sâmbătă, 2 octombrie va avea loc şi sedinţa Biroului Permanent Naţional al Tineretului Naţional Liberal.

Costel Alexe, preşedintele TNL Iaşi s-a declarat încântat de organizarea acestei şcoli şi de mesajul promovat de acest eveniment.

Deja am ajuns cu toţii să asociem Şcoala Politică I. Gh. Brătianu cu Memorialul Durerii şi vreau să felicit cu această ocazie organizaţia TNL Sighetu Marmaţiei pentru organizarea ireproşabilă de care dau dovadă în fiecare an. Acest eveniment anual este extrem de important în încercarea noastră de a nu uita acele atrocităţi comise în timpul comunismului. Sper că vom putea învăţa din greşelile trecutului, ca să nu mai cădem în capcana totalitarismului”, a precizat liderul tinerilor liberali ieşeni.

Din partea organizaţiei ieşene a TNL va participa la acest eveniment d-ra Carmen Nica.

.

Biroul de Presă TNL Iaşi 1.10.2010

.

Niciun comentariu: