luni, martie 07, 2011

Tinerii liberali vor propune votul electronic pentru romani


.

La sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 4-7 martie a.c., la Satu Mare, a avut loc şedinţa Biroului Permanent Naţional a Tineretului Naţional Liberal (TNL), urmată de Delegaţia Permanentă a TNL România. La evenimente au participat peste 130 de tineri din toată ţara, ieşenii fiind reprezentaţi de Cătălin Tudosă, vicepreşedinte TNL România şi consilier judeţean PNL Iaşi şi de Sorin Afloarei.
.
Tinerii liberali au discutat despre situaţia politică actuală, problemele organizatorice ale filialelor, calendarul de acţiuni al TNL pentru acest an, rezoluţii pe domenii de specialitate de interes naţional si despre Conferinţa Naţională a TNL care va avea loc în Bucureşti, la Complexul Expoziţional ROMEXPO, pe data de 9 aprilie a.c..
.
Apropiata Conferinţă Naţională a TNL va produce două premiere pentru România. Am în vedere că până acum nici o organizaţie de tineret din ţară, fie ea politică, studenţească sau apolitică nu a reuşit să strângă la un loc peste 5000 de tineri din toată ţara, într-o conferinţă de alegeri. A doua noutate va consta în introducerea votului electronic, bazată pe un sistem de tip scanner care va garanta alegatorilor corectitudinea organizarii alegerilor, rezultatele aflându-se pe loc. Suntem convinşi că sistemul va funcţiona impecabil fapt care ne determina să propunem ulterior Autorităţii Electorale Permanente introducerea sistemului de vot electronic pentru toţi românii, să eliminăm stereotipul precum că nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile şi să eliminăm totodată şi posibilitatea votului multiplu, sistemul vizualizând în orice moment dacă un cetăţean a votat deja sau nu”, a declarat Cătălin Tudosă.
.
Următoarele două acţiuni ale tinerilor liberali vor fi de nivel internaţional: participarea TNL România pe 27 martie a.c. la Conferinţa Naţională de alegeri a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal din Republica Moldova şi organizarea la Iaşi în intervalul 1-3 aprilie a.c. a Şcolii Politice „D.A. STURDZA”, eveniment la care vor participa liderii naţionali şi judeţeni ai tinerilor liberali, cât şi lideri ai partidelor liberale şi de dreapta din Republica Moldova.
.

Niciun comentariu: