joi, februarie 12, 2009

Barbierul din SEVILLA

.
Iata ca Opera Nationala Romana din Iasi ( www.opera-romana-iasi.ro ) a mai dat miercuri seara, tot pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Iasi ( www.ccsiasi.ro ), o reprezentatie reusita: Barbierul din Sevilla, opera scrisa de Gioacchino Rossini.
Despre aceasta opera comica voi specifica faptul ca a avut premiera la 20 februarie 1816, in Roma, iar la Iasi a reusit aseara sa smulga suficiente aplauze de apreciere.
Iata un rezumat al operei, bine detaliat, postat in schimb pe site-ul Operei Nationale din Republica Moldova, cu singura diferenta ca la Iasi s-au pus in scena 3 acte:
"Acţiunea se petrece la Sevilla, Spania în secolul XVIII. Marele senior spaniol, Contele Almaviva, o întâlneşte la Madrid pe frumoasa Rosina şi se îndrăgosteşte de ea. E îndrăgostit de Rosina şi doctorul Bartolo, tutorele ei, care vrea să se căsătorească cu tânăra fată şi de aceea are mare teamă de rivalii tineri. Pentru a scăpa de contele Almaviva, care-i face curte Rosinei, Bartolo pleacă cu ea din Madrid la Sevilla. Aflând aceasta, Almaviva îi urmăreşte incognito."
Asadar, sfatuiesc baietii (elevi, studenti, tineri in general) sa invite fete frumoase si sa mearga la Casa Studentilor la opera, pentru ca merita din plin ;-)
.

.

Niciun comentariu: