marți, februarie 17, 2009

Scoala de iarna "OCTAVIAN PALER"

.
Predeal, 18 - 22 februarie 2009
.
1. MOTIVATIE
Pentru o organizaţie studentească ca cea a Cluburilor Studentesti Liberale din Romania, este foarte importantă coeziunea membrilor precum şi formarea şi dezvoltarea spiritului de echipa şi al abilităţilor de relaţionare cu oameni cât mai diverşi. Ca structura politica destinata in primul rand tinerilor este foarte important modul in care reusim sa impunem dezbateri bazate pe spiritul analitic si argumente sau contraargumente puternice, fundamentate pe realitati cotidiene sau dovezi.
Cluburile Studenţeşti Liberale (CSL), structura studentească a Partidului Naţional Liberal, inteleg oportunitatea pe care o reprezintă dezvoltarea abilitatilor de comunicare eficienta înca din studenţie pentru formarea unor lideri de opinie veritabili şi propune organizarea unei scoli de iarna in care participantii sa se familiarizeze cu principiile unor polemici civilizate. Scoala de iarna „Ocatvian Paler" este primul pas din Cercul National de Debating, un proiect mai amplu al CSL care urmareste dezvoltarea capacitatilor individuale de a dezbate si analiza teme de larg interes prin intermediul unor motiuni. Traineri de debating vor coordona activitatile participantilor pe toata durata evenimentului.
2. OBIECTIVE
*Instruirea participantilor cu privire la regulament si la tehnicile de debating.
*Formarea participantilor in vederea dezvoltari retelei nationale de debating.
*Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si analiza critica a participantilor.
*Identificarea de lideri de opinie in urma unui concurs de practica organizat in a doua parte a scoli.
*Lideri identificati vor coordona concursurile regionale ce vor urma concursului inter-judetean. 3. DESFASURARE
Evenimentul se va desfasura, în perioada 18 - 22 februarie 2009 la Hotel Piatra Craiului din Paraul Rece, jud. Brasov.
4. PARTICIPANTI
La scoala de iarna „Octavian Paler" vor fi invitati sa participe 37 de studenti liberali din care 34 reprezentanti ai filialelor CSL din Romania si 3 reprezentanti a organizatiilor studentesti din Republica Moldova, Bulgaria si Ungaria. Participantii vor fi impartiti in echipe de lucru, sesiunile de lucru in echipe fiind conduse de trei traineri care vor lucra fiecare cu cate o echipa. Activitatea participantilor va include plenare de teorie si dezbateri practice in grupele de lucru. In ultimele trei zile ale evenimentului participantii vor fi implicati intr-o competitie de debate. Cei mai buni debater-i vor fi propusi sa coordoneze competitiile regionale ale cercului.
.

Niciun comentariu: