miercuri, iulie 16, 2008

Amprentarea romanilor in ITALIA


Va informez ca:

marti 15 iulie 2008, d-na Renate Weber, europarlamentar PNL (ALDE), a participat la lansarea raportului"Securitate a la Italiana: amprentare, violenta extrema si hartuirea romilor in Italia". Raportul - realizat de o coalitie de organizatii neguvernamentale -prezinta magnitudinea recentelor actiuni rasiste si xenofobe indreptate impotriva etnicilor romi din Italia si adreseaza - in final - recomandariclare Guvernului Italiei, autoritatilor europene, Guvernului Romaniei si altor actori inter-guvernamentali.

In timpul conferintei de presa, d-na Weber a comentat reactiile autoritatilor din Italia dupa adoptarea - de catre Parlamentul European - a rezolutiei care considera masurile de amprentare aromilor ca fiind discriminatorii, cere statului italian sa puna capat colectarii acestor date si solicita Comisiei Europene sa ia masuri in legatura cu ceea ce se petrece in Italia: "Nu-i suficient sa dezminti acuzatiile de rasism cu vorbe. Trebuie sa dovedesti prin fapte ca nu este asa. Iar ca sa dovedeasca, autoritatile italiene ar trebui sa puna punct acestor masuri. Cat priveste comentariile diferitilor ministri italieni, cum ca ziua in care Parlamentul European a adoptat rezolutia privitoare la amprentarea romilor ar fi o zi neagra pentru Uniunea Europeana, as vrea sa spun ca da, a fost o zi neagra, insa pentru istoria Italiei", a declarat eurodeputata PNL.

Comunicatul de presa al organizatiilor care au realizat raportul, precum si textul integral al acestui raport (ambele in limba engleza), pot fi descarcate de la urmatoarea adresa:http://www.romadeca%20de.org/index.%20php?content=

Pentru informatii suplimentare privind raportul va invitam sa luati legatura cu David Mark, +32-2-505-46- 46 , http://us.mc523.mail.yahoo.com/mc/compose?to=david.mark%40osi-eu.org.

-- Biroul de Presa Renate Weber

004-0723.35. 35.24

Niciun comentariu: