marți, aprilie 07, 2009

Comunicat de presa TNL Romania !!!

.
Tineretul Naţional Liberal şi Cluburile Studenţeşti Liberale din România au luat act cu profundă ingrijorare de situaţia politică instabilă din Republica Moldova şi de rezultatele comunicate de oficialităţile de la Chişinau la alegerile parlamentare care au avut loc pe 5 aprilie 2009.
.
Astfel, zeci de tineri şi studenţi liberali din Bucureşti, Iaşi, Suceava, Cluj, Timişoara, s-au alăturat ieri, acţiunilor de protest ale tinerilor moldoveni care au declarat ziua de 6 aprilie 2009, ZI DE DOLIU NAŢIONAL IN REPUBLICA MOLDOVA.
.
TNL România condamnă practicile de tristă amintire pe care guvernul şi preşedintele Republicii Moldova le-au folosit în perioada de dinaintea şi din timpul alegerilor din 5 aprilie 2009. Promovarea “pericolului” românismului, expulzările sau interdicţiile de intrare în ţară aplicate cetăţenilor români şi moldoveni pe 27 martie, de Ziua Unirii şi după, votul multiplu, cei peste 150000 de votanţi decedaţi, sunt doar câteva dintre manevrele la care comuniştii au recurs din disperarea de a-şi asigura o nouă victorie în alegeri.
.
TNL România este profund dezamăgit de rezultatul alegerilor legislative din Republica Moldova. Câştigarea controversată a acestora de catre Partidul Comuniştilor din Republica Moldova si atitudinea dictatorială şi represivă a miliţiei comuniste va avea drept rezultat îndepartarea Republicii Moldova de Europa, de proiectul european şi izolarea sa.
.
Tinerii liberali români fac apel la autoritatile moldovene să permită libera exprimare şi să înceteze orice fel de abuzuri şi acte de teroare prin care incalcă libertăţile fundamentale ale drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept în Republica Moldova.
.
TNL România îi îndeamnă pe tinerii moldoveni la curaj, dar şi la înţelepciune în apărarea libertăţii lor.
.
“Suntem solidari cu tinerii care manifestă paşnic şi înfruntă bastoanele roşii comuniste in aceste momente grele la Chişinău, pentru că , au crezut în posibilitatea unei schimbări şi au luptat pentru materializarea ei. Deşi această înfrângere este una grea, tinerii din Republica Moldova care işi doresc o ţară europeană nu trebuie să abandoneze implicarea. Îi asigurăm că vor găsi în tinerii liberali din România un sprijin constant in lupta lor pentru o Moldovă modernă şi europeană,” declară Cătălin TUDOSĂ, vicepreşedinte TNL România, preşedinte TNL Iaşi.

Niciun comentariu: