luni, aprilie 27, 2009

Partid politic, caut doritori ocupare funcţie de conducere deconcentrate administraţia publică centrală. Conditie unica: carnet de partid vizat la zi

.
Tineretul Naţional Liberal condamnă cu vehemenţă adoptarea OUG 37/2009 de către actualul guvern al României, ordonanţă prin care se incearcă politizarea tuturor funcţiilor de conducere din administraţia publică centrală.
.
Tineretul Naţional Liberal dezprobă cu tărie tertipurile meschine, lipsite de suport legal la care Coaliţia de guvernământ recurge pentru a-şi numi în funcţii de conducere clientela politică.
.
Practicile folosite de Guvernul Boc în tandem cu actuala coaliţie de guvernare amintesc de practicile Partidului Comunist Român, când numirea în funcţii era facută de Secretarul de Partid, in funcţie de „originile sănătoase”. „Fidelitatea” faţă de „prea-iubitul” conducător şi de partidul-stat din care trebuia să faci parte erau singurele conditii care trebuiau îndeplinite pentru ascensiunea profesională.
.
Se pare că foştii membrii PCR, actualii lideri ai celor doua partide de guvernământ, PSD şi PD-L, doresc reîntoarcerea la sistemul de practici abuzive, înlăturând din funcţiile de conducere pe toţi cei care nu au semnat cererile de înscriere în PSD ori în PD-L.
.
În acest fel sunt incălcate o serie de drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului:
.
Ø Dreptul la muncă
Ø Egalitatea de şanse
Ø Interzicerea discriminării
Ø Protecţie egală în faţa legii
.
Ignorarea conştientă a legilor statului român coroborată cu dorinţa nestăvilită de controlare a tuturor organelor reprezentative ale ţării, conduc la ideea premeditării tuturor faptelor ilegale şi imorale ale Guvernului Băsescu-Geoana.
Profitând de buna-credinţă a poporului şi afişând promisiuni ipocrite, PD-L şi PSD au reuşit să acceadă la guvernare şi să demareze planul de satisfacere a intereselor personale ale membrilor lor de partid, prin orice mijloace şi cu orice costuri.
.
Criteriile după care se fac destituirile şi numirile pe funcţii nu au nimic a face cu performanţele profesionale ale celor vizati, ci doar cu orientarea lor politica.
.
De aceea, TNL a demarat procedurile necesare sesizarii forurilor europene cu privire la abuzurile în funcţie, cu caracter penal şi la incălcarea flagrantă a unor drepturi şi libertăţi fundamentale, recunoscute la nivel internaţional.
.
TNL solicită forurilor internaţionale competente să ia poziţie şi să se implice în stoparea şirului neîntrerupt de abuzuri ale Guvernului Boc, pentru a preveni apariţia unei stări economico-politice fără precedent dupa 1989.
.

Niciun comentariu: