vineri, iunie 05, 2009

Republica Moldova şi curajul de a fi liber

.
Acum 20 de ani la Tianmen a avut loc prima încercare a unor studenţi de a reacţiona în faţa sistemului comunist. A fost strigătul libertăţii care a încurajat statele europene aflate sub influenţa sovietică să lupte cu sistemul comunist şi să îşi câştige libertatea.
.
Astăzi, după 20 de ani, Republica Moldova şi fraţii noştri de peste Prut luptă eroic pentru idealul democraţiei. Opoziţia a reusit să fie unită şi a refuzat să voteze preşedintele care ar fi revenit Partidului Comunist pentru care aceştia mai aveau nevoie de un singur vot. Opoziţia a reprezentat vocea poporului care atunci când rezultatul votului a fost anunţat s-au manifestat paşnic, total democratic împotriva neregulilor suspectate, iar reprezentanţii Partidului Comunist au reacţionat total autoritar.
.
Tineretul Naţional Liberal sprijină lupta democratica a fraţilor de peste Prut şi a partidelor liberale care au format Opoziţia unită şi au reuşit să declanşeze alegerile anticipate. TNL susţine demersurile tinerilor basarabeni care îşi doresc un viitor european şi îşi apăra drepturile pentru o viaţă în libertate.
.
Ca reprezentanţi ai Opoziţiei de partea cealalată a Prutului, cerem statului român să reacţioneze şi să protejeze dreptul fraţilor moldoveni pentru nişte alegeri curate şi pentru o Moldova europeană.
.
Viitori europarlamentari propuşi de TNL, de altfel, vor încerca să apere drepturile Moldovei pe cât posibil şi să ceară ajutorul Europei pentru o Moldova curată şi pentru democraţia pe care basarabenii o merită.
.

2 comentarii:

A spunea...

libertatea de exprimare, dreptul de a vota liber, s-au obtinut atat de greu incat sper ca romanii sa isi dea seama ca tacerea, votul de blam nu rezolva cu nimic nemultumirile pe care in mai mica sau mai mare masura le avem cu totii.

sper ca romanii sa vina in numar cat mai mare la vot, dupa cum sper sa ii putem ajuta pe moldoveni sa beneficieze intr-adevar de avantajele democratiei....

in alta ordine de idei, bafta duminica, bafta PNL!

Unknown spunea...

sincer iti spun ca nu ma asteptam sa se realizeze ceea ce s-a intamplat in Moldova. Romania are o maaaare lectie de invatat. Aceea a dreptatii si sacrificiului politic. Chiar si noi PNL si TNL avem ceva de invatat din asta. Ma inclin cu mult respect in fata lor.