marți, iunie 23, 2009

TINERII LIBERALI SOLICITA SANCTIONAREA IRESPONSABILITATII DOAMNEI MINISTRU RITZI

.
Tineretul Naţional Liberal ia act cu profundă ingrijorare de situaţia creata in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului prin actiunile iresponsabile de cheltuire a banilor publici de catre ministrul Monica Iacob-Ritzi.
.
Sume imense din bani publici au fost cheltuite pentru un eveniment de două zile organizat de insasi d-na ministru Monica Iacob-Ridzi, din bugetul statului in plina criza economica, cand tara se afla oficial in stare de recesiune. Si pentru ce? Pentru a organiza zilele de 1 si 2 mai pe o scena in Costinesti in fata publicului care ar fi trebuit sa fie impresionat de marinimia acestei doamne ce-si doreste in continuare popularitate, in timp ce tinerii care nu-si permiteau financiar acel weekend la mare au sarbatorit in fata televizorului.
.
Tineretul National Liberal considera abuz si act de iresponsabilitate al d-nei ministru Monica Iacob- Ridzi organizarea unui eveniment pe parcursul a două zile pentru care domnia sa a alocat peste 600.000 euro din bugetul MTS, in conditiile in care in primele 6 luni ale acestui an nu a fost finantata nici o alta actiune proprie a MTS sau a asociatiilor ce promoveaza interesele tinerilor .
.
Astfel de evenimente organizate din banii publici se pot desfasura doar in urma unor licitatii transparente, ori aici nici macar nu a fost vorba de asa ceva, acesti bani au fiind direct incredintati unor “firme de apartament”, probabil apropiate clientelei politice a PDL.
.
Nonsalanta cu care Monica Iacob-Ridzi a cheltuit acesti bani este un act pentru care Tineretul National Liberal solicita verificarea, analizarea si sanctionarea sa. De ce nu s-a gandit d-na ministru la miile de tineri care nu au resurse financiare sa practice un sport in ziua de azi; de ce nu s-a gandit d-na ministru la tinerii care lupta prin propriile resurse materiale pentru a castiga medalii pentru tara in care traim; de ce nu a serbat d-na ministru aceste doua zile cu tinerii proveniti din familii mai mult decat modeste si care poate nici macar nu au indraznit a se gandi ca ar putea inchiria un teren de sport pentru a juca un meci de fotbal pentru doua ore? O federatie sportiva ar fi cheltuit acesti bani intr-un an de zile, iar d-na ministru i-a cheltuit in doua zile pentru o campanie mascata de popularitate proprie.
.
TNL condamna actele d-nei ministru in ceea ce priveste cheltuirea iresponsabila si inoportuna a banilor publici pentru interesul sau personal si totodata asteapta autosesizarea Curtii de Conturi in aceasta privinta.
.
BUCURESTI 19 iunie 2009
.

Niciun comentariu: